HS armhåla

Bilder strax efter operationen och efter läkningen...(min vänstra armhåla)

FÖRE


EFTER



Lite dålig bild men man ser skillnaden va?


Pics




I fredags hade vi dubbla regnbåge!


Bastian i bilen

Snyggt leende!?


Jag kom hem efter ett besök på stan så hade jag FÅR utanför...Jag fick jaga bort dom från vägen...Sen ringde jag bonden..Hahaha...


4 dagar och 15 minuter

Så länge sen var det !
Sorry!
Mycket som händer igen eller vi har så mycket och göra ...

Just nu klämmer jag i mig frukost samtidigt som jag bloggar! Har så mycket på schemat idag. TVÄTT OCH STÄD igen...Man blir liksom aldrig kvitt detta! Helgen måste städas bort.

Helgen blev lite extra lång nu när jag fick ha min man hemma, han skulle ha jobbat i helgen. Han tog bort sina stygn igår och det ser fint ut. Handen är väl okej men inte fullt bra än. Till råga på allt så åkte han på en förkylning också, ni vet ju hur det är när karlar är förkylda? Men tycker ändå synd om han!

Idag är jag själv hemma vilket känns jätte skumt...har ju haft dom hemma hela tiden nu ju..lite ensamt.

Min sår har inte läkt än...Har 3 sår kvar som inte har läkt riktigt men dom är så små, s¨dom lär väl läka inom en vecka eller så, när det vänder så läker det fort.
Nästa vecka har jag ju tänkt jobba, pratade med chefen igår och hon frågade ifall jag ville va ledig lite till?
Hon har tydligen satt in en vikarie för mig fram till min semester. Så jag sa att jag tar en vecka semester , under vecka 23 och vecka 24 ska jag göra intro INNAN min semester... Snacka om att jag inte kommer jobba nåt innan min sommar semester.

Nu måste jag sätta fart för nu ringde mor och far och fråga ifall jag skulle med in till stan och det kan man ju inte tacka nej till!!!



IKEA

Fick ju min man hemma några dagar, han e ju inte riktigt okej. Ser misshandlad ut stackarn.
Så vi passade på att åka till IKEA idag, barnen är ju på dagis/skola.
Skönt att få egen tid sådär.

Vi har pratat länge om att åka till IKEA , nu fick vi handlat det vi behövde.
Jag fick ju köra hela långa vägen till Västerås för Jocke har ju ont i handen , det gjorde tydligen ont i handen när han styrde med ratten. Men han körde barnen i morse iallafall.
Nu blev det ju ännu längre för oss till Västerås för vi bor ju en bra bit från Eskilstuna också. Tror att det blev runt 5-6 mil dit. Ska kolla nästa gång hur långt det blir till Barkabys IKEA?

Vi hittade massa fint som vi köpte. Gardiner , rullgardiner, små hyllor , jaa mycket annat som jag inte kommer på. Jo en matta också...
Vi passade även på att handla på det ny öppnade city gross också. Hittade en studsmatta som vi har lovat till Kevin till ett bra pris.

Nu väntar jag på att barnen kommer hem så att man får kramas och kelas en stund innan det är dags för kvällmat och duschning och nattning!

En skön dag idag!

(min Jocke fick göra omläggningen imorse för jag var tvungen att ducsha och det gick skit bra , nu är det ju inte så många sår kvar så nu kunde jag förklara för honom hur man gjorde! TACK för det) Nu slapp mamma komma hit.

Händelserik

Dag idag kan man säga!
Min älskling skulle ut i skogen med min pappa för att fälla träd för att vi ska mer ved hem.
Efter nån timma så kommer pappa in och säger att det blir nog ett besök hos akuten för Jocke..
Jag rusar upp ur soffan och frågar vart han är ? Pappa säger vart och jag springer , i panik nästan för vet inte mer än att han blöder ur näsan. Mamma efter mig , mamma hade sakt till mej att ta med en handduk och det hade jag tydligen gjort.
Såg min man stå på knä och blöder rätt kraftigt ur näsan , ser att han har ett djupt jack precis vid nässkoran. Checkar läget snabbt ifall han mådde dåligt osv.
Konstaterar att det blir akuten rätt snabbt , för honom. Mamma och pappa tar hand om våra småttingar under tiden.
Vad som hände med Jocke?
Han hade fått en kraftig järnstång i ansiktet , dom använder det tillsammans med ett snöre för att få ner träden som inte faller..Det var iallafall en kraftig smäll...Fattar inte riktigt hur men bättre förklaring kan jag inte ge.

Väl på akuten , blir jag stressad för det där med kölappssystemet, hatar det ..Vi väntade nog 20 minuter för att kunna anmäla honom in till akuten. Och det var bara 3 nummer före oss. Den där sköterskan fikade under tiden , för jag såg en kaffekopp...Inga snabba beslut där inte.
Men fick komma in fort efter att vi anmälde honom, för han blödde ju.
In kommer en AT-läkare som undersöker alla slags neurologiska(stavning?) tester..
Tittar på såret , och handen som Jocke hade smällt också, såg att den hade svullnat upp också.
Läkaren säger att han ska prata med öron näsa hals doktorn ifall det är dom som måste fixa till honom.

Men efter nån kvart så kommer sköterskan in och förbereder grejer som läkaren behöver ha för att sy ...
Och vi fattar nada? Ingen läkare hade kommit in och sakt nåt om att dom skulle sy (fast det visste ju vi att det skulle bli sytt) men vem som skulle göra det visste ju vi inte. Men ooo vad jag tyckte synd om min man när han fick ta bedövningssprutan i såret vid näsan. Han skrek mer eller mindre av smärta..
Höll hans hand genom hela proceduren. Han fick hela 4 st stygn vid näsan. Och det var AT-läkaren som sydde..Och vad han skakade och svettades , tyckte lite synd om honom också.

Fick gå direkt till röntgen efter detta för att kolla att han inte hade nån fraktur i sin hand. Men det hade han inte , men jätte öm är han..
Så han fick ett stöd bandage för handen , och vila under några dagar , får inte jobba på några dagar.

Känner mig helt matt efter allt detta..Ni vet när man riktigt kan få panik eller ja en adrenalinkick..?
Så kände jag hela vägen till akuten med min man ...
Blev så rädd..
Tänk om det hade varit mycket värre? Men är jätte tacksam för att det gick som det gick iallafall..
Min första tanke var nog att han hade sågat på sig själv...uscha...

Nu har jag huvudvärk



stackars min älskling







Vill bara

Bli frisk nu...Orkar inte ..
Nu blir jag attackerad av mera bölder. F*n nu ger kroppen igen efter operationerna..

Såren läker jätte fint. Snart är jag nog fri från omläggningar hoppas på det.

Idag väntar städning här hemma, har iallafall börjat med tvätten igen. Vet liksom inte vart jag ska börja.
Igår köpte jag nya gardiner och nytt duschdraperi. Blev fint! Nu vill jag fixa klart på övervåningen. Men o andra sidan så kan jag inte riktigt bli klar där uppe, för allt e inte klart där uppe. Väntar på elektriken och rörmokaren som aldrig kommer......Blir så arg!!
Ja negativa tankar idag, kan inte ens sova på morgonen för jag vet inte om dom kommer...
Kan ju inte ligga i sängen när dom kommer liksom!

Igår kväll staplade och älsklingen vedhögen i vedboden , äntligen klart där inne. Fast nu ska vi klyva mera ved på onsdag. Men den högen är inte så stor. Snart är vi klara för vintern .. Bättre ha för mycket ved än för lite!

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mera ska muttra vidare här och hoppas jag bli gladare under dagen...

Kram

Dåligt av mej

Ja jag har inte haft tid denna helgen att blogga DÅLIGT av mej!

Helgen ser ut som alla helger , nästan. innehåller en lördag och en söndag. Lördagen hade vi massa ved jobb. Plocka in dom i vedbon så att dom hinner torka innan vintern.  Ja fast vi hann med en massa annat också.
Blev grillning av hamburgare i lördags.. En bastukväll, dom små fick basta för första gången , dom var lite små skraja. Men vi har fixat så att dom kan sitta och bada i en badbalja inne i bastun.
Mamma berättade för mig att jag bastade för första gången när jag var en vecka gammal, där snackar vi om finne varning...!

Vi fick även sällskap av mor och far och bror min här under lördagen, dom ville också basta såklart. Så vi alla blev rena och fina. (kan ju inte basta utan att mamma är här och fixar med omläggningen)
Men vi alla bastade ju inte tillsammans heller.

Bror min blev kvar under natten , vi tittade på film och pratade i massor..
Mys.

Söndagen blev också fylld med en massa jobb med ved...
Gräsklippning bl.a.

Men helgen har varit underbar, men gillar inte att helgerna bara flyger förbi!

Sissi har blivit en riktigt jägare -SE upp alla möss för Sissi "fixar" er innan hösten kommer!
Hon har kommit hem med möss varje dag nu , 1-3 st om dagen ! Hon gör sitt jobb bra!


Sissi är svår att fotografera, hon är aldrig still...man måste ta en bild snabbt!



Här står hon och väntar och säger hejdå till mig, för jag väntar på min familj innan vi åker iväg och handlar...





Satt ute i min solstol och försökte få till en bild på våran tomt, men detta är inte allt. Ser ni hur allt har blommat?Den byggnaden ni ser är våran gäststuga!

Finns inge frukost hemma,
så jag ska åka in till stan och handla idag, ska även in till min chef och lämna in sjukintyget och prata om min intro på jobbet.

Men fy vilket tråkväder idag.
Upptäcker nu att vi glömde att ta in tvätten igår, den e helt blöt nu!*suck*


Lite bättre

Men inte bra!
Tror jag mår bättre psykiskt för nu vet jag att jag kommer att ha min familj hemma hela helgen.

Vill göra så mycket men kroppen säger ifrån, igår var en sån dag att jag inte kunde göra nåt. Hade inge lust med nåt pga smärtan! Orken fanns liksom inte där.

Ska försöka blogga om nåt positivt,
solen skiner idag, fåglarna kvittrar här ute. Det är riktigt mysigt att bo så här.

Bastian har börjat prata mer och mer nu, några meningar även om nu det är två ord tillsammans men jag räknar det som en mening. Han har verkligen utvecklas mycket på sistonde. Har ju varit orolig för honom med hans utveckling tack vare hans ankomst 8 veckor för tidigt. Men han utvecklas med sin egen takt även om det är nog lite senare än alla andra. Stolt mamma är jag iallafall.

Audrina har vi fått ett litet problem med, hon har svårt att somna på kvällarna eller ja vi har haft fajter med henne tidigare också men nu har det blivit värre igen. Hon skriker konstant innan hon blir tyst och somnar. Vi läser en gonatt saga för henne varje kväll för trygghetens skull men det tycks inte räcka. Hon var trygg den första veckan vi flyttade hit men sen vände det.
Nu kanske jag överdrev med att hon skriker hela tiden , men ledsen till och från. Vi går upp till henne och pussar gonatt och säger att inget är farligt. Men hon kan hålla på i en timma ibland.
Alla barnen är olika här hemma. Bastian han somnar i sin säng själv , gonatt puss och släckt lampa. Han har t.om stängd dörr. Inte så jobbig nattning där inte. Kevin hade vi problem med dom första åren men sen blev det bättre. Han sover men lampan på , sköter sig själv. Går och lägger sig när han ska. Inga problem. Men Audrina har vi haft svårare med. Nu står man här igen liksom. Har ju läst i böcker om barn som har svårt för att slappna av innan sömnen. Ska nog gå igenom det där igen med henne.
Låta henne skrika ett par minuter -bädda ner och säga gonatt ...Får nog hålla på ett par nätter med henne , tills hon blir trygg igen. Tror även att det spelar roll om hon har sovit på dagis , hon har svårare för sömnen på kvällen då. Vet liksom inte om man vill plåga henne och låta henne vara vaken på dagis. Hon är trött det vet jag. Men när hon är ledig här hemma så sover hon oftast inte. Då är det lättare på kvällen. Men vi har ju 1 timmas sömn åt henne om dagarna. Men tror inte att dagis följer detta!

Idag blir det till o handla , när mina har kommit hem. Mysigt!
Hoppas bara att barnen sköter sig i affären annars är det inte mys...

Funderar på att lapa lite sol nu?


Bara skit med mig

Aj AJ har så ont nu!
Vill bara gräva ner mig...

Men jag väntar på mina hjärtan som är snart hemma , då piggnar jag till lite iallafall!

Uscha ta över nån!


bu blä

Ont ont

Igen...Nu odlar jag mina "bölder" igen ,,,nu har jag fått en stor brevid operationssåret ..Det gör ont!
Hatar hatar detta! Fick ta en värktablett nu på morgonen för natten var inge rolig!
Vad jag har förstått av vissa så kan dom veta ungerfär när dom får sina bölder, typ vid mens och så? Men jag har ingen sån klocka i min kropp utan dom bara kommer och jävlas med en hela tiden. Ingen paus i kroppen alls! Och dom är ju inte små utan stora och smärtsamma!
Vad ska man göra????
Lida som alltid ,,le och vara glad!?

Ska nog ringa kliniken och prata med dom...Vill inte göra en operation just nu iallafall..Vill faktiskt jobba också.
Men min remiss gäller ju till April nästa år ..
Så tiden finns ju , men just nu känns det så hopplöst när dom tycks hitta ställen att komma på iallafall , fast inte på dom ställerna som är opererade! Fasiken "bränn" hela min murva och armhålorna då ska dom jävlarna hålla sig borta??? Men hur snygg blir man då??? Nä nu ska jag inte gnälla mera men arg är jag!
Vill byta min kropp mot en ny ,,,tips någon vart man kan göra det?

Idag ska jag umgås med min pappa, han ringde för en stund sen och undrade om jag hade äranden nere på stan ? Inte för att jag hade det men så sa jag att jag kan följa med som sällskap. Ska iof titta på hink till bastun och andra grejer dit in.
Tog föressten ett bastu bad här hemma , visseligen en kort stund(passade på när mamma skulle komma och göra omläggningen brukar ju alltid duscha innan dess, frågade ifall jag kan basta lite snabbt och det gick bra)Men rädd var jag för sårens skull. Men inget gjorde ont förutom den ny odlade bölden!

Nu ska jag ringa min chef innan jag åker ...Ska tala om min förlägning av sjukskrivningen!

Vet inte

Riktigt vad jag ska blogga om idag..
Är helt tom i huvudet!

Efter att Bastian föddes har jag förändrats som människa.
Hur ska jag förklara?
Har upptäckt att jag har svårt att vara bland folk. Får ångest vill bara hem hela tiden.
Nu har kroppen börjat reagera också. Får ont i huvudet och jag blir dööö trött efter en tur typ till stan.
Har även upptäckt att jag undviker att träffa folk just nu iallafall. Det går an när folk kommer hit och hälsar på men ändå stressad under tiden.
Går bra hemma hos mamma och pappa också.

Visst jag har aldrig haft jätte behov att ha folk omkring mig , är inte sååå social. Jag klarar mig på det sättet.

Just nu njuter jag att vara hemma , själv ! Men saknar mina egna ...Barnen och min man så klart!

Funderade igår och pratade även med min man ifall han har upptäckt något . Han har upptäckt typ att jag går och lägger mig och vilar/sover efter varje gång vi har varit iväg någonstans. Jag är helt slut det är som om nån har sugit all min energi! Så det blir väl att ta kontakt med en psykolog.
Tror själv att detta började bli värre efter Bastian kom. Var lite jobbig period under den tiden då han föddes för tidigt b.la. Har ju inte fått hjälp att prata om detta. Skrev ju sånt där papper man får hos BVC efter Bastian. och där visade sig att jag hade en depression. Men igen hjälp fick jag....?

Kanske dags att ta tag i sig själv?
Inte blev det bättre när man fick en diagnos heller. Att aldrig bli frisk ...Det är nog mycket som snurrar i mitt huvud just nu ..
Eller om jag ska vara stark och kämpa mig igenom detta själv?
Vi får se...



Lite spontan?

Ni alla ska vara glada som kan duscha när dom själva vill...Har varit sugen på en morgon dusch imorse. Men nee är ju tvungen att anpassa mig efter omläggningen , jämt och ständigt!
Så det blev en kvälls dusch istället. Men ska inte gnälla , kan ju ändå duscha dagligen men inte när jag själv vill!
Tur att man har en mamma som hjälper en med omläggningen annars hade jag verkligen inte kunnat duscha varje dag.

Är så tacksam för det. Mamma har skött det bra , har inte lyckats få infektioner i såren!

Ringde laserkliniken idag , för jag är orolig för min sjukskrivning den går ju ut på söndag,,men jag har inte läkt än?
Dom lovade ringa mig imorgon och medela hur det blir...
Tror ju knappast att jag läker tills på söndag!
Men hoppas kan man...
Läkaren var ju lite snålare med denna sjukskrivning.
Men  jag tror ju inte att det blir några problem, kanske en vecka till eller två så är jag nog läkt!
Skumt att börja jobba igen?
Men kul!!!

Men har även fått nya "Bölder" igen, dom hittar andra platser istället...HATAR detta!
Om nu det är läkaren som ringer imorgon så ska jag höra med honom ifall dom också ska tas bort.
Har ju remissen kvar tills nästa år. Inte för att jag vill detta men vad fasiken vill ju inte ha dessa bölder kvar.
Undrar hur man kommer att se ut efter alla dessa operationer??? ETT stort ärr hela jag??
Hahaha näe ... Fast vad spelar det för roll liksom? Har ju så underbar hud ändå...???Välkomnar verkligen inte dessa nya "bölder" ! Ska f*n utrota varenda j*vel!!

Men jiiises va bra det gick för finnarna igår? Gissa om man blev glad? Dom förtjänade det såå mycket nu...! Jippie grattis till VM-guldet Finland---är ju sååå stolt att vara finne speciellt i såna sammanhang!


Nu väntar jag på pizza MUMSS



Muuuu

Idag har vi haft en liten familjedag.
Bonden vi hyr huset av hade ju koutsläpp idag...Mysigt och se, för jag har aldrig varit på en sån.
Vi gick lite tidigare ...Vi GICK, inte långt alltså till bondgården.
Vi hann spana in bondgården innan dom släppte ut kossorna i frihet efter en lång vinter!


Det första Bastian upptäckte var "taktooo"=traktor och gissa om han upprepade taktoo flera gånger, han var helt frälst.


Inne och spanar bland kossorna och kalvarna, ingen av barnen var rädda faktiskt!



Den här kossan spanade in mig en bra stund, tror hon vaktade sin kalv, fick ingen bra bild på kalven...Vilka blickar jag fick av henne...


Försökte få en bra bild på Audrina men hon ville ha min kamera för hon kunde minsann också ta kort...


Dom första mjölkossorna släpps ut, guuu som dom "fumlar" när dom kommer ut, så ivriga...!
Men vem hade inte varit ivrig?


Här springer några av kossorna mot hagen-och lyckliga blev dom!


I hagen skuttade dom och var så lyckliga!

Vilke mys dag vi har haft , det känns helt underbart att bo ute på landet.
Vi träffade även på får och små lammungar(tog aldrig några bilder)
Men fåren ska tydligen flyttas ut nära vårat hus...Så mysigt men man lär väl tröttna på BÄÄäää läten...

Tyvärr hann jag inte njuta mer av dagen sen när vi kom hem , fick tydligen feber. Har ju känt mig krasslig i flera dagar nu men inget bryter ut ordentligt!
Men en liten febertemp fick jag idag.
Känner heller ingen smak av nåt när jag äter?


Nu ska jag nog inta soffan och hejja på Finland , min man och jag lär väl bråka här hemma för han hejjar ju på Sverige...Är ju själv en finne, då ska man hejja på Finland!?



27 år har gått

Sen jag fick liv i denna värld.
Rätt sjukt när man tänker efter..27 år är rätt mycket faktiskt.
Men jag har hunnit med mycket.
Träffat min livskärlek som jag gifte mig med och skaffade tre mirakel med.

Frågade pappa idag om han kände sig gammal för jag är ju trots allt yngst i familjen...Han svarade faktiskt inget på det...

Dagen har varit rätt bra faktiskt ,
fick frukost i sängen av min älskling och två av tre barn sjungades vid sängkanten...
Så mysigt.
Varken jag eller älskling vill bli firade när man fyller ojämnt. Så inga paket heller. Vi satsar mer på jämna tal.
Vi vuxna alltså,, barnen får ju sina födelsedagar firade.
Det är lustigt att det inte känns när man fyller år när man är vuxen, rätt tråkigt tycker jag. Kommer ihåg när man var liten då kändes det i hela kroppen...? Är det så eller är det bara jag som känner så?

Vi var iväg och firade mina syskonbarn som har fyllt år här under Maj månad , (alla fyller år i MAJ) känns det som...
Mysigt och se hur glada och upprymda dom är när dom firas..

Just nu avnjuter jag en kall öl..För det är jag nog värd ändå efter mina 27 år!



Det kokar

I mitt huvud just nu, är så himla grinig idag...Vet inte varför eller jo till en viss del vet jag det.
INGETING är klart här hemma, vi bor i en kartong fortfarande.
Rörmokaren skulle komma idag eller igår, elektrikern skulle komma under den här veckan men ingen av dom har kommit hit som lovat.
Rörmokaren var ju här i måndags och fixade duschen och tvättmaskinen..Men lilla toan och massa små fix kvar för hans del.
Elektriken sa själv att han hade två dagars jobb här hemma kvar...Vi kan inte börja plocka in kläder i "kattvinden" än...Vi har alla våra kläder i sovrumssoffan och i V-rummet....
BLIR SÅ ARG nu!
argshhhhhh.....(bara massa gnäll hela tiden ))) Vill ju bara att allt ska bli klart nångång, så att man kan komma till ro och slippa alla människor som spinger här titt som tätt.

........

Bastian fick en liten febertemp på morgonen igår...Stackars liten. Vi trodde verkligen att han inte skulle bli värre men senare på eftermiddagen igår så somnade han i min famn,,(vilket är ovanligt)
Tills slut var jag tvungen och försöka flytta på han..Han vaknade av att han spydde...Han hade riktigt hög feber då. Vi gav ju han febernedsättande under dagen igår men inget hjälpte.
Tror dock att han hade drabbats av solsting för han mår mycket bättre idag, liten temp hade han under förmiddagen men en pigg pojke har det varit idag.
Igår var han helt slut hela dagen....

Idag är det ju Fredag den bästa dagen för dom flesta , men jag har ingen fredagsfeeling. Även om nu barnen har fått sitt fredagsmys, det är ju bara för att jag inte är på topp idag! Mycket i huvudet just nu !!!

Mår förövrigt bra där nere, tror att det är snart läkt eller det hoppas jag iallafall!

Nu ska jag fortsätta muttra

Ha en trvlig helg alla

(vill bara gräva ner mig just nu inte för att det blir bättre imorgon då man fyller ett år äldre *suck*)




Egen tid med stora killen

Kevin fick idag åka hem med skolbussen istället för att gå till fritids , tyckte att han behövde lite egen tid med mig.
Min mamma var här och vi funderade på att i fall vi skulle åka iväg med en av deras hundar och bada henne...Så det var en bra ide för Kevin älskar hunden Candy.


Candy var helt till sig. Hon älskar verkligen att bada.


Kevin vågade doppa fötterna, ser ni när Candy simmar där bakom?


Vill ha pinne!


Det finaste kortet jag fick till på dom, Candy ville inte vara still så mamma fick locka med en pinne!


-Kolla jag doppar mera mamma


Fyy vad modig Kevin va...Burr men nu har han blivit av med sin vinterpäls som min mor sa...
Årets första dopp med kläderna på!

En riktigt mysig tur vi gjorde..
Så glad att kunna ge Kevin full uppmärksamhet, ibland så hinner man ju inte det med tre barn!
Tror att Kevin njöt!


Bara jag

Och katten har precis ätit frukost.
Sissi(katten) går ju ut tidigt på morgonen,hon passar på att gå ut när barnen och älsklingen åker till dagis/jobb.
Jag klev upp strax innan 6.00 för att få upp våran stora kille till skolbussen.

Efter det så gick jag ut med gårdagens tvätt och hängde det i tvättlinan, då fick jag sällskap av Sissi.
När jag var på väg in så sprang hon runt vid mina fötter och kelades och följde med in.
Gjorde iordning frukost åt mig och Sissi.
Så mysigt att ha sällskap av någon nu när man vankar här i sin ensamhet.
Idag känns det som att det blir en bra dag, just nu har jag inte ont nånstans.
Hoppas bara att det fortsätter i samma bana.

Undrar om elektriken dyker upp idag och gör klart sitt påbörjade jobb?
Vi får väl se om inte annat.
Kanske kommer snickarna idag också? Dom måste ju bygga bastulavarna ju.
Kom på att ifall bastun bli klar denna vecka så kan inte jag basta än *snyft*

Tror faktiskt att tvättkorgen når sitt botten idag, har tvättat som en tok här hemma nu, snacka om att man har varit helt handikappad utan den.
Man uppskattar saker mer när man har stått utan ett tag! Även om nu mamma har varit snäll och tvättat åt oss , men har ju inte gett all våran tvätt till henne. Utan bara det som har varit akut med.

Igår fixade jag här hemma på eftermiddagen , fick upp en hylla och lite tavlor...
Det börjar likna ett hem nu.

Ska iväg till mor och far idag men vet inte riktigt när jag kan smita? Elektriken brukar ju komma runt 8.30-9.00 så jag väntar till dess,sen lämnar jag honom.

Nä nu ska jag faceboka...

Lite svar:

Fick en fråga varför jag har ont.

Jag har ju blivit opererad med Co2 laser, (nästan som brännskador) jag har ju som sakt sjukdomen Hidradenitis Suppurativa. Det ända som hjälper mot dom smärtsamma "bölderna" just nu är att "bränna" bort dom ytorna som är drabbade. Efter operationen så ska jag gå med öppna sår i flera veckors tid för att dom ska läka innifrån typ. Har genomgått 2 såna operationer först under armarna och nu i ljumskarna och typ viss del på dom yttre blygdläpparna. Så jag har massor med öppna sår som behöver omläggning en gång om dagen.

Det onda är ju såren , för i mellanåt så bränns det som ungefär ett brännsår (ett exempel är när man har bränt sig med en cigarett en stund på hudet) men vissa av mina sår är större än så.
Så jag säger aj väldigt ofta.
Har lite svårt med att böja -sitta -ligga , men det går ändå.

Men förhoppningsvis så läker dessa sår fort så jag slipper känna så här, men sjukdomen kommer jag att ha kvar för den är kronisk. Så det lär väl bli en del operationer framöver igen.


Hoppas att detta gav svar....lite svårt att förklara men tror att jag fick till det :)



Uppe före tuppen

Har haft en riktigt jobbig natt inatt, har vaknat rätt mycket.
Har känt nu i några dagar att jag inte riktigt är mig själv, orolig för en infektion?
Men som det ser ut i såren så verkade inte vara det iallafall. Jag känner mig matt och febrig i kroppen under dagen och på natten. Känner nåt konstigt i halsen, men ingenting bryter ut.

Vaknade flera gånger inatt av att halsen kändes torr och gjorde ont i den. Men nu har det försvunnit.
Vi får väl se om det blir nåt av det, skulle ju vara bra att det bröt ut så att man slapp känna så här.

Just nu är jag vaken och har varit vaken länge men har legat i sängen och tagit igen mig lite efter natten. Men kan inte sova vidare---Varför?? Vill ju sova längre ju !
Men o andra sidan så kommer ju snickarna snart också och ska börja på bygga i bastun.
Igår kom det efterlängtade rörmokaren !!
Nu har vi en fungerande dusch jippie!
Men han är inte klar här än , han måste få ordning på lill toan här nere också.
Han fixade så att vi fick vatten till tvättmaskinen också, så igår tvättade jag en maskin, även om nu elektriken inte är klar med sitt, men jag drog in en förlängningskabel för att kunna tvätta.

Funderar på att köra en maskin till men nu ska jag snickarna vara där uppe så jag vet inte om jag kan köra en till VILKET skulle behövas!

Såren tycks läka , för det kliar vid vissa sår.
Min Chef ringde mig igår och ville inte att jag skulle komma tillbaka den 22 maj hihi, jag har en sjukskrivning till den 22 maj, men från början har ju läkaren sakt sammanlagt 2 månaders sjukskrivning men nu sista sjukskrivningen så var han snål må jag säga, är nästan hundra på att det inte kommer hinna läka tills dess.
Men jag ska ringa till laserkliniken om detta. Min chef har ju satt in en vikarie för mig till Juni nångång...Men positivt om det skulle läka snabbare...Men men , det är ju läkare i ett nötskal.
Jag är nästan helt säker för att min vänstra armhåla har ju inte läkt helt än och det har gått över en månad sen jag opererades där.


Nog om det.

Funderar på lite frukost nu?



Vilken kanon helg

Har precis parkerat mig vid kökbordet och vilar efter en mycket mysig helg som bara svischade förbi igen.
Vädret blev ju kanon, har t.om fått färg på kroppen även om nu det blev inte den färgen man ville ha ..Blir ju alltid röd först. Men förhoppningsvis så blir den brun till slut....

Vi fick ju gäster igår , syrran och hennes barn kom över på grillning och övernattning.
Alltid roligt och umgås med syrran...Blev en utedag hela dagen igår..
Vi tillbringar ju mycket tid ute visseligen men det var rätt skönt att se att syrran och hennes barn bli helt matta på kvällen av den konstanta ute luften...
Vi har ju på nåt sätt vant oss nu.

Idag ringde bror min tidigt på morgonen och checkade ifall vi var vakna fast det visste han ju redan-vi har ju så morgon pigga barn så vi har ju inte möjlighet att sova så länge.
Så han kom förbi och hjälpte Jocke och min pappa med veden som ska snart in för att klyvas. fyy vilket jobb det är med det där. Men värt är det i slutändan. Inga pengar som går att värma upp huset och vattnet med, mer än sin egen tid såklart.
Denna process ska genomgås innan allt bli klart
-In i skogen för att såga ner träd
- Kvista av dom
- Såga dom till "kutsar"
-Frakten från skogen
- Klyvas
- In i vedbon
-Staplas och torka till man kan elda med dom

Imorgon hoppas jag innerligt att denna populära rörmokare kommer, snälla gud låt han komma så att man kan få duscha på hemma plan!!
Hoppas verkligen att elektriken kommer också så att vi kan tvätta våra kläder...
Det ända som jag vet är som kommer är snickarna och målaren.

Nu vill jag inget annat än att få ordning på torpet .....Sååå trött på detta nu!

------

Hur är det med mig?
Njaa lite bättre för jag upptäckte att det kliade på några av såren idag när jag duschade, hoppas nu att det förtsätter klia(även om nu inte det är så behagligt) men då vet man att det håller på att läka!
Men ont har jag fortfarande..
Vill bli en människa igen :(



Lite tid över

Idag är det fredag, känns bra tror ja!
Barnen är hemma hela helgen vilket känns underbart...Saknar dom mycket när dom är på dagis!
Ikväll blir det godis mys med barnen och älsklingen ...MYS!

Vi har våran målare här idag igen , hon blev klar med badrummet nu ,,känns som ett steg närmare ett badrum nu , vi måste få hem våran duschkabin under helgen och hoppas innerligt att rörmokaren tar sig tid hit hem till oss på måndag och kopplar in duschen!
Nu håller målaren på att sätta väv inne på våran toalett här nere, blir snart också klart där inne , oooo vad jag längtar tills alla människor som är inblandade i våran renovering blir klara under nästa vecka..Tänk att få tvätta sig och tvätta kläder själv igen! Vilken lycka!

Imorgon blir det besök av syrran och hennes barn, blir till o grilla och ha allmänt trevligt!

Vi blev bjuda på kalas hemma hos ett par vänner imorgon men jag tackade nej denna gången för som sakt har ju ont fortfarande -är inte ett roligt sällskap just nu. Bättre att få skutta här hemma och ha ont..Har ju en säng tillgänglig hela tiden. Men tur att man har så försående vänner...
Men har bjudit hem dom hit vid ett senare tillfälle för bastu bad och grillning! När man har blivit människa igen.

Har nog lättare att umgås med familjen än vänner, för då kan man ju va sig själv med smärtan ....!? Om ni förstår hur jag menar?

Ska även fråga syrran om hjälp att få upp grejer här hemma, hon har ju öga för sånt!
Klarar ju inte allt själv tyvärr med min begränsade rörlighet...

Fick även papper från F-kassan igår (vilket tog en evighet att få)
Vilka dumma frågor man får fylla i när man blir sjukskriven?
- Beskriv din arbetsdag
- Förklara varför du inte kan jobba typ...

Hallå borde dom inte fatta det om man hár sjukintyg från en doktor om sin sjukdomsbild ??
jaja men nu har jag beskrivit varför jag inte kan jobba just nu!
Hur skulle det se ut att gå till jobbet med smärta ? Kan knappt sitta eller gå normalt liksom?
Infektions risken är ju stor ju...
Hoppas bara att F-kassan fattar... Brukar ju inte vara sjukskriven från mitt jobb.

NU blinkar batteriet på datorn så dags och avsluta för denna gången


Ha en underbar helg alla ni!



Inte nog

Med smärta , så får jag dem dära smärtsamma exemet igen. Men nu använder jag inte fixomullen.
Hur mycket smärta ska jag ha?
Känns som om jag har tiotusentals skavsår där nere. Gissa om det är kul att sitta eller gå eller bara att resa sig från en stol?
Ne du....
Citadonen går åt här hemma kan jag lova!
Blir även helt matt av all denna smärta...

Kisseriet är heller inte roligt- rädd och kissa på all "omläggnings" matrial - sen såren...
Lika spännande varje gång att gå på toa!
Jag ser inte framemåt nästa omläggning - ibland skriks det både högt och lågt.

Varför just jag?


Längtar tills jag blir frisk...
Mor min säger att läkaren har använt en "kulspruta" där nere!?
AJ AJ , kan ni då tänka er hur det ser ut?
En massa hål!

Kan inte nån J*vel hitta ett botemedel mot denna hemska sjukdom?

Orkar inte!

Tyst som attans

Blir nästan orolig när det är så här tyst.
Barnen är på dagis/fritids ...
Vet inte men blir nästan handlingsförlamad utan mina barn?

Idag är det bättre med smärtan men tyvärr så har jag ont i stort sätt hela tiden. Men när man har HS så har man lärt sig leva med smärta hela tiden.
Men denna smärta är ju inte samma ,då känner man ju den på ett annat sätt, kroppen är inte van.
Blir en omläggning idag igen, slipper ju inte undan. Men har upptäckt att det gör inte lika ont att tvätta sig om man duschar nedre partiet. Så idag blir det hem till mina föräldrar igen.

Fattar inte ,men vet ni vad vi har upptäckt igen?
Jo att det finns en läcka till i rören , BLIR så glad kan jag lova.
Men är så glad att rörmorkaren kommer idag!
Kan ju inte värma huset för att det läcker...Bara massa motgångar hela tiden !

Men snart är badrummet klart , mattläggaren och målaren var här igår. Mattläggaren har gjort sitt nu.
Men målaren har inte hunnit klart med sitt men hon tror att hon skulle bli klar torsdag/fredag.

Bastun kommer att bli jätte fin när den blir klar , och badrummet också...
Längtar!!!

Tänk att få ducsha när man vill och få tvätta kläder!
Men väntan är lång , vi måste ju få hit elektriken och rörmokaren och snickare igen...


Tror bestämt att jag ska äta frukost och klä på mig och försöka sätta upp lite grejer här hemma , har ju ingen lust nu när det inte är klart här hemma!




Smärta

Idag är det ingen bra dag .
Vaknade med huvudvärk, ont där nere.
Har haft mer ont idag än vanligt , speciellt vid ett av ställerna ...
Men där är det ju rätt djupt också.
Idag är jag inte mycket för världen, känns som om det inte är värd det längre!
Gör typ två omläggningar om dagen nu , bara läcker genom ...
Men såren är inte infekterade vilket är bra!

Pain pain!

Bara synd om mig idag


En liten rast

Huh, sätter mig ner en stund , passar på att värma upp huset.
Rörmokaren var här under förmiddagen och fixade läckan som vi hade upptäckt, bara massa problem hela tiden. Men tur att man slipper betala för det själv. Hur dyrt hade inte det blivit om vi hade ägt huset?

Vädret är ju inte precis lika fint som förra veckan så barnen är mer inne nu än ute. Fast dom envisas på att gå ut tidigt på morgonen ändå men upptäcker dock sen att det är lite kyligare igen , så det blir inte så lång stund dom är ute!

Är så himla tacksam för all hjälp som mina föräldrar hjälper oss med , hjälper till med barnen och veden som ska sågas och som ska klyvas.
Pappa har hjälpt till med att förklara en massa med alla tankar vi har här hemma, vattentankar och värme tankar osv.
Undrar hur det hade slutat om vi inte fått någon förklaring?

Jag går och har ont till och från hela tiden , smärtsam är det faktiskt mina brännmärken . Citadon är min bästa vän just nu!
Men ändå gör jag mer än jag ska göra igentligen...Men vad ska man göra när det finns hur mycket som helst att göra här ute på landet?
Här har man verkligen ingen lugn stund. Men vi trivs , inte som att sitta i en lägenhet.

Fick även reda på att rörmokaren inte kunde komma förens nästa vecka och koppla in rören till duschen och tvättmaskinen .....Snacka om besviken. Men ska prata med våran hyresvärd om vi kan få nån slags kompensation för detta - för han lovade att allt skulle vara klart innan vi flyttade in!

Men en sak är jag glad över - Bastun får vi färdig byggt , den blev större !!!


Nä nu ska jag fylla på med ved i brasan så att vi får lite värme och varmvatten i huset!




RSS 2.0